Saaremaa naiskond harjutab kokkumängu

Eesti naiste võrkpallimeistrivõistluste meistriliigas laupäeval avalöögi teinud Saaremaa alistas võõrsil Famila/Võru VK 3 : 2.

Naiskonna peatreener Peeter Vahtra tunnistas, et oleks soovinud kindlamat võitu. “Oma rabistamisega tegime asja pisut põnevamaks,” lausus ta. “Kui pärast esimese kaotamist saime mängu paremini käima ja tundus, et tuleb ära, siis ise andsime ära ja eriti kahju on neljanda lõpust.”

Võru spordikeskuse võimlas mängitud kohtumine kulges vahelduva eduga. Võõrustajad võitsid esimese geimi 25 : 19 ja neljanda 25 : 20, saarlased võitsid teise 25 : 13 ja kolmanda 25 : 23. Otsustavas viiendas geimis said saarlannad 3 : 3 viigiseisult 12 : 6 ette ja vormistasid võidu 15 : 7.

“Kokkuvõttes ei ole mina ega naised mänguga rahul,” märkis Vahtra. “Eks meil on vaja veel kokkumängu lihvida, sest võrkpall on ju ikkagi kollektiivne mäng ja üksteise mõistmine on väljakul oluline. Individuaalsed oskused võivad head olla, aga need on vaja kaaslastega kokku sobitada.”

Peeter Vahtra lisas, et tegu on siiski hooaja algusega ja mõnes mõttes on hea, et kõik ei suju ja on võimalus juurde panna. “Hooaja algus on ikka rabe, aga mäng näitas, et potentsiaali on,” oli ta lootusrikas.

Ühtlaselt esinenud võitjate ridades kogus kahekohalise punktisumma neli mängijat, neist edukaimana tõi Kaisa Õunpuu 13 punkti. Erle Püvi, Dorit Heinastu ja Hailie Rivera assisteerisid 10 punktiga.

Pühapäeval kaotas Saaremaa naiskond võõrsil 2018. aasta meistrile TÜ/Bigbankile 0 : 3. Peatreener Peeter Vahtra ütles, et kui vaadata personaalseid sooritusi, oli mäng juba parem kui Võru vastu. “Iga geimi keskel korra juhtisime, aga tähtsatel momentidel olid nemad paremad. Lihtsad olukorrad lahendasid hästi ära, meie aga just siis koperdasime,” rääkis ta.

Tartu ülikooli spordihoones mängitud kohtumises kaotas Saaremaa geimid 21 : 25, 27 : 29 ja 21 : 25. “Kokkuklapitamine võtab veel aega,” leidis Vahtra. “Meie rünnakuprotsent võiks parem olla. Meil on küll pikad tempomängijad, aga nurgad suhteliselt lühikesed. Et ka nemad oleksid edukad, vajavad nad ette täpset ja kõrget tõstet, mis tuleb aga omakorda korraliku vastuvõtu pealt. Samas on Tartu Eestis ikkagi favoriit, aga praegu on ju alles september ja töötame edasi.”

Saaremaa resultatiivsemad olid Hailie Ripley 8, Doris Heinastu 7, Kätriin Põld, Kaisa Õunpuu ja Erle Püvi 6 punktiga. Tartu poolel panustas Kadi Mägi võitu 2 punkti.


Ameeriklanna toob lisajõudu

Hailie Riviera

Saaremaa naiskonnaga on liitunud 26-aastane ameeriklanna Hailie Rivera (fotol) (neiupõlvenimega Ripley), kes on pärit Waunakeest, Wisconsini osariigist USA-st.

Hailie Ripley sattus Saaremaale tänu oma abikaasale Jonathan Omar Rivera Vegale, kes teatavasti mängib sel hooajal sidemängija positsioonil Saaremaa VK-s. Olles elanud juba mõned nädalad Saaremaal, otsis Hailie Ripley võimalusi, kuidas ka tema saaks siin oma lemmikalaga tegeleda. Sellest soovist tulenevalt viiski Saaremaa meeskonna mänedžer Hannes Sepp Hailie kokku Saaremaa naiskonna esindaja Kristi Põlluga.

Kui Saarte Hääl küsis, millised on ameeriklanna oskused, vastas Kristi Põld: “No ikka väga head!” Mitmete hinnangute põhjal ei ole Eestis sellise tasemega keskmängijat veel olnud. Nii nagu abikaasa, on ka Hailie Ripley olnud professionaalne võrkpallur ja mänginud nii Filipiinidel kui ka Indoneesias.

1.90 cm pikkuse keskmängija karjääris oli 1,5-aastane vigastusepaus, kuid nüüd on ta valmis jällegi võrkpallile pühenduma.

Saaremaa naiskond ei jätnud juhust kasutamata ning võttis ameeriklanna rõõmuga oma võistkonda vastu.

Print Friendly, PDF & Email