JUHTKIRI: Kas saaga lõpp?

Kuressaare haigla kopteriplatsi saaga on kestnud paarkümmend aastat. Kord on lootust antud, et plats rajatakse, siis on see lootus jälle ära võetud.

Pika habemega loo puhul ei pea vaatama kuigi kaugele möödanikku, piisab viimase kümnendi Saarte Hääles ilmunud uudiste pealkirjade lugemisest. 21. juuni 2012 “Kuressaare haigla ei saa kopteriplatsi”; 18. august 2012 “Haigla kopteriplats on saanud rohelise tule”; 16. märts 2013 “Haigla loodab kopteriplatsi saada veel tänavu”; 30. september 2016 “Kopteriplatsiks raha ei ole”; 26. august 2017 “Haigla kopteriplatsi jaoks ei ole kellelgi raha”.

Ikka ja jälle on teema uuesti päevakorda tõusnud, taas ja taas on rõhutatud, kui vajalik selline plats maakonna elanikele on. Sobiv asukoht on ammugi leitud, projekte tehtud, detailplaneeringust rääkimata. Mida siiani ei ole, on nõuetekohane plats ise. Nüüd siis terendab taas lootusekiir. Seekord ehk ergemalt kui varem – on lootus, et riik ettevõtmisele õla alla paneb. Oleks ka viimane aeg!

Print Friendly, PDF & Email