Henri Lepik ja Kevin Grass Euroopa meistrid

Küprosel Limassolis toimunud 2018. aasta avamerepurjetamise ORC Euroopa meistrivõistlustel tuli klassis C Aivar Tuulbergi juhitud meeskond jahil Katariina II Euroopa meistriks, meeskonda kuulusid Henri Lepik ja Kevin Grass, vahendab portaal Saaremaa Spordisõber.

Klassis C võistelnud Katariina II kapten Aivar Tuulberg oli pärast järjekordse võiduga lõppenud viimast sõitu rahul ja õnnelik: „Oleme väga rahul, et siia sõidu ette võtsime. 2016.a Kreekas, Porto Carrases võisteldes lubasime Küprose purjetajatele, et tuleme nende EMile ja seda ka tegime. Sadam on siin suurepärane ja regati korraldusega võib igati rahule jääda. Kõige rohkem pusisime siin Rudolf Vrestali tiimiga jahil Giulia Tšehhist (Italia 9.98F), kellele läksid need ainsad kaks sõiduvõitu meie skoorist. Kahe teise koha tulemuse taga oli meile harjumatu hoovuse lugemine ja vale poolevalik. Lisaks oli enamuse ajast siin väga muutlikud ja ettearvamatud tuuled. Üldiselt sõitsime ikka kindla peale ja vältisime väikseimaidki vigu.”

Katariina II oli seekordsel võistlusel püüdmatu. Kaheksast peetud sõidust võideti kuus.   “Meeskonna rollijaotused olime sunnitud ümber muutma, kuna meie põhitaktik Lorenzo Bodini ei saanud siia meiega tulla. Roolis oli nagu ikka Karl-Hannes Tagu, kuid taktiku rollis oli seekord meie groodimees ja purjemeister Peter Šaraškin, tema asemel groodis meie soodimees Jaan Akermann ning soodis seekord Lorenzo Bodini vend Marco,” kommenteeris seekordset meeskonnatöö ümberkorralust Tuulberg.

Võidukas meeskonnas purjetasid Aivar Tuulberg, August Luure, Kevin Grass, Jaan Akermann, Henri Lepik, Peter Saraskin, Karl-Hannes Tagu ja Marco Bodini.

Alver Kivi

Print Friendly, PDF & Email