Oktoobris kolm hundijahiluba

Keskkonnaamet lubab Saaremaal Üru ja Lümanda jahipiirkonnas oktoobrikuus küttida kolm hunti.

Kui enne 1. oktoobrit kütitakse kõnealustes piirkondades hunte septembris antud kahe eriloa alusel, arvestatakse need oktoobri küttimislubadest maha. Saarte jahimeeste seltsi tegevjuht Ive Kuningas ütles, et seni pole kütitud huntidest teateid olnud. Küll on aga jahimehed näinud emahunti nelja kutsikaga.

Kui mujal Eestis on hunte lubatud küttida peibutus-, varitsus-, hiilimis- või ajujahil või piirdelippe ja jahikoera kasutades 1. novembrist jahiaasta lõpuni, s.o 1. märtsini, siis Hiiu ja Saare maakonnas võib hunte sarnasel moel küttida 1. oktoobrist jahiaasta lõpuni ning pärast seda pidada veel varitsus- või hiilimisjahti 31. märtsini.

Kui palju hunte saab Saaremaal küttida 1. novembrist algaval üldisel hundijahihooajal, peaks keskkonnaamet avaldama lähinädalatel.

Print Friendly, PDF & Email