Meditsiinitudengid tegid ultraheliuuringut ja õmblesid seanahka

ÕPETAJA ÕPILASTEGA: 2. kursuse tudengid Taavi Ernits, Kristin Saan, Gregor Sprengk ja Andrei Mjakišev õmblevad seanahka, abiarsti rollis juhendab neid Priit Välja (keskel), kes 6. kursuse tudengina on Kuressaare haiglas praktikal olnud juba õige mitu kuud.
MAANUS MASING

Tartust saabunud 38 meditsiinitudengit tegid tutvust Kuressaare haiglaga ning õppisid tohtrite käe all arstiametis vajalikke oskusi ja töövõtteid.

Eile lõuna paiku saabunud meditsiiniüliõpilased tutvusid Kuressaare haiglaga, kus osalesid viies töötoas: kirurgiline õmblemine, labor, ultraheli, neuroloogiline hindamine, hematoloogilised haigused.

5. kursusel õppiva Karolin Riipsi sõnul on tal töökogemus Ida-Tallinna keskhaigla neuroloogiaosakonnast ning seetõttu oli tema jaoks kõige huvitavam neuroloogiatöötuba, kus tudengid said näha insuldi läbiteinud patsiente.

“Ultrahelis saime aga ühele lapsele teha ultraheliuuringut,” ütles Riips, kelle sõnul on igal praktilisel kogemusel väärtus. Riips kinnitas, et Kuressaare haigla jättis talle hea mulje. “Siin on toredad sõbralikud inimesed, soe õhkkond ja korralik tehnika,” rääkis ta. “See, et haigla kutsub tudengeid siia oma võimalustega tutvuma, on kindlasti positiivne.”

“Võrreldes teiste haiglatega, kus käinud olen, on Kuressaare haigla palju inimesekesksem,” leidis 5. kursuse tudeng Juhan-Mats Kuningas. “Kuna patsiente on vähem, saavad nad rohkem tähelepanu.” Kuningas märkis, et kuna ta ise on pärit väikesest kohast – Põlvamaalt Moostest –, siis kujutab ta end tulevikus töötamas pigem väikeses kohas kui suures linnas.

Arstitudengite küllakutsumisest ja võõrustamisest on saanud Kuressaare haigla ja kohaliku omavalitsuse traditsioon, mille eesmärk on tutvustada tulevastele tohtritele siinset haiglat kui võimalikku praktika- ja töökohta.

Haigla sisustada oli ka tudengitele mõeldud reedeõhtune programm, kus toimus üllatusloeng – kunstnik Navitrollalt.

Print Friendly, PDF & Email