JUHTKIRI: Tulge külla!

Kui kultusfilmis “Siin me oleme” uuris punapäine suvitaja: “Mis teil siin Muhumaal veel head on?”, siis eile ja täna näitasid saarlased 38 arstitudengile, mida on pakkuda Kuressaarel ja siinsel haiglal. Nagu selgus tudengitega vesteldes, polegi seda, mis meil siin hästi on, nii vähe, kui ehk mõni saarlane ise arvama kipub.

Eeskätt kiitsid Saarte Häälega vestelnud tulevased tohtrid saarlaste sõbralikkust. Ka olevat siinne haigla inimesekesksem kui ehk mõnigi suurhaigla, kus patsiente palju-palju rohkem. Ka tehnika olevat siinses haiglas igati tasemel. Kas ja miks on tarvis arstitudengeid külla kutsuda ja võõrustada – ikka selleks, et panna tulevaste arstide peas idanema mõte: ehk tulla mõne mandrihaigla asemel tööle just Saaremaale…

Pigem tuleb siia tohtriks see, kes siin juba käinud ja siin pakutavat näinud, kui see, kes Saaremaast ega Kuressaare haiglast midagi ei tea.

Print Friendly, PDF & Email