Torm jättis elektrita üle 3000 kliendi (1)

Kolmapäeval kohati kuni 30 m/s puhunud tormituul murdis puid ja lõhkus elektriliine ning tuhanded majapidamised jäid elektrita.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits ütles, et ööpäeva jooksul oli Saaremaal 17 tormituultest tingitud väljakutset. Päästjad käisid Püha-Kõnnus, Odalätsis, Jõelepas, Leisis, kahel korral Paikülas, Kuusel, Lindmetsas, Kastil, Kihelkonnal, kahel korral Läbara külas, Imaras, Aula-Vintril ning kahel korral Varpe külas ja Kuressaares Ravila tänaval. “Kõik väljakutsed olid seotud teedele ja elektriliinidele kukkunud puudega,” selgitas Moorits.

Kolmapäeval oli Saaremaal korraga vooluta kõige rohkem pisut üle 3000 kliendi. Neljapäeva ennelõunal oli Saaremaal ja Muhus veel üheksa tormi põhjustatud riket, mille tõttu oli vooluta 397 klienti.

“Väljas oli kuus brigaadi, kes tegelesid aktiivselt veel jäänud rikete kõrvaldamisega,” ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Virgo Vaabel. “Rikkekohad asusid Saaremaal peamiselt Sõrve säärel ja Saaremaa lääneosas. Ehk piirkondades, mis olid eilsetele tormituultele rohkem avatud. Loodame, et neljapäeva õhtuks enne pimedat saavad ka viimased seni veel vooluta kliendid elektriühenduse tagasi.”

Print Friendly, PDF & Email