ÜLESKUTSE: Kuressaares saab uudistada puidust tulevikku

Kuressaares peatub järgmisel nädalal rändnäitus “Bioajastu – puidust tulevik” – metsasektori ühine kingitus Eesti 100. sünnipäevaks.

RMK ja Eesti Metsaseltsi eestvedamisel toimuvat näitust saavad huvilised tasuta uudistada 4. –6. oktoobrini hotell Meri parklas.

Näitus kirjeldab Eesti võimalikku tulevikku, mis tugineb keskkonnasõbralikul biomajandusel. Puit suudab asendada naftast valmivaid tooteid meie igapäevaelus kosmeetikast kuni autodeni. Näitus toob välja puidu arengu verstapostid minevikust ja tänapäevast.

Näituse külastaja saab uurida, milliseid võimalusi pakub puit kui tulevikumaterjal looduskeskkonnale ja inimesele. Oma käega saab katsuda ka mitmesuguseid puidust toodetud asju (ja mitte vaid puulusikaid, vaid erinevaid puitmaterjale, mis asendavad plastikut, kosmeetikat).

Näitust on oodatud külastama kooligrupid, linnarahvas, kollektiivid ja kõik teised, kes soovivad interaktiivsel viisil metsa, puidu ja biomajanduse kohta midagi õppida.

Kõiki Eesti maakondi ja Tallinna läbiv näituse marsruut sai alguse 10. augustil arvamusfestivalil Paides.

Näituse korraldaja on Eesti Metsaselts – metsasektorit ühendav mittetulundusorganisatsioon, mille eesmärk on avalikkuse metsandusalane teavitus, ühiskonna metsandusalase teadlikkuse edendamine, koostöö Eesti metsanduse arendamisel ning metsade kestlikul majandamisel ja kaitsel. Seltsi kuuluvad Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK), SA Erametsakeskus, Eesti Erametsaliit (EEML), Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit (EMPL), Eesti Maaülikool (EMÜ), Luua Metsanduskool, Eesti Metsaüliõpilaste Selts (EMEÜS), Eesti Puidumüügikeskus, Eesti Metsateenijate Ühing, Järvselja Õppe- ja Katsemetskond, HD Forest AS, Jõgevamaa Metsaselts ja OÜ Vali Press.

Näituse “Bioajastu – puidust tulevik” korraldamist on rahastanud RMK, EMPL, Puidutööstuse konkurentsivõime arendamise klaster, Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) ja Ette­võtluse Arendamise Sihtasutuse Regionaal­arengu Fond (EAS).
RMK ja Eesti Metsaselts

Print Friendly, PDF & Email