JUHTKIRI: Uus kord

Kes vähegi keskkonnast hoolib, mõistab, miks on jäätmete sorteerimine oluline. Saab aru, miks tuleks rämpsu seast välja sõeluda see kraam, mida saab taaskasutada. Ideaalis sorteerib iga leibkond usinasti oma prügi. Paraku ei ela me ideaalmaailmas. Kui sorteeritud kraami äraandmine on tehtud keeruliseks, lööb nii mõnigi – isegi see, kes end keskkonnast hoolivaks peab – käega: milleks jännata?

Uus pakendikogumissüsteem, millega tuleval nädalal Kuressaares ja Kudjapel algust tehakse, on ju iseenesest lihtne ja mugav – pakendid saab ära anda kodu lähedal, tasuta pealegi.

Kliendid aga miskipärast lepingut sõlmima ei kiirusta. Ehk pole teavitustöö olnud piisav, et inimeste tähelepanu köita? Või on info jagamine viimasele hetkele jäänud – pakendikogumine uut moodi läheb lahti juba loetud päevade pärast, teavitussedelid laekusid inimeste postkastidesse aga alles sel nädalal. Kes oma postkasti sisu iga päev ei kontrolli, sel võib uut süsteemi tutvustav leheke sootuks lugemata jääda.

Print Friendly, PDF & Email