Rahvusvahelisel muusikapäeval Saaremaal tasuta kontserdid (1)

Esmaspäeval, 1. oktoobril toimub rahvusvahelise muusikapäeva raames Saaremaal mitmeid tasuta kontserte.

Kell 10 esinevad Orissaare lasteaias Orissaare muusikakooli õpilased, kell 10.30 saab aga Orissaare gümnaasiumis kuulata Marion Strandbergi (vokaal, flööt, klaver), Priit Strandbergi (vokaal, kitarr), Benno Strandbergi (basskitarr) ja Kaspar Velbergi (trummid) esinemist.

Kell 15 astuvad Marion Strandberg (vokaal, flööt, klaver) ja Priit Strandberg (vokaal, kitarr) üles Kärla rahvamajas.

Kuressaare kultuurikeskuses annavad kell 19 kontserdi Kuressaare muusikakooli õpilased. Kooli direktor Tarmo Berens märkis, et tänavuse rahvusvahelise muusikapäeva kontserdi läbiv joon on programmi “Igal lapsel oma pill” abil ostetud muusikainstrumentide tutvustamine. Nelja aasta jooksul on Kuressaare muusikakool ostnud üle kümne uue instrumendi, mida sel kontserdil näha-kuulda saab.

Kontserdi avaloo esitab Karlis Saare juhendatav ansambel Noored Vased. Tiiu Maripuu juhendatav vanamuusikaansambel Rondo, kus lisaks plokkflöödiõpilastele löövad kaasa Kristi Saar (laul ja fiidel), Heldi Vahter (klahvpill), Natalja Laht (rütmipillid), esitab põimiku keskaja ja renessanssviisidest. Lood said nad selgeks juulis toimunud Viljandi vanamuusikafestivali noorteprojekti raames.

Kontsert jätkub Annikki Aruväli tšelloõpilaste ja Matis Männa saksofoniansambli TEMAMI etteastetega. Kontserdi teises pooles musitseerivad noored solistid, keda saadab kooli sümfoniettorkester Edoardo Narbona juhatusel. Kontserdi lõpetab Tõnu Kõrvitsa uudisteos “Päikesele”, mis kõlab ka 2019. aasta laulupeol “Minu arm”.

Print Friendly, PDF & Email