JUHTKIRI: Reisivad jäätmed (1)

Praegune jäätmete realiseerimise korraldus, kus biolagunevat kraami Saaremaalt veokitega üle mere mandrile transporditakse, on pehmelt öeldes jabur. Üks asi on selliste vedude kulukus. Rääkimata sellest, et roiskuv last levitab teatavasti mitte just meeldivaid odööre. Samuti ei pruugi kõik veokid olla nii lekkekindlad, et ainsatki tilka maha või laevalaele ei nõrgu. Kas tõesti pole tarbimisest järele jäänud mädanevale-lagunevale kraamile võimalik Saaremaal kohta leida?

Selgub, et oleks küll: plats biolaguneva kraami ladustamiseks, koguni osaliselt asfalteeritud, on saarel olemas – Maasi jäätmejaamas. Et sinna saaks hakata jäätmeid kokku vedama, tuleb see ala nõuete kohaselt ette valmistada. See vajab, teadagi, raha. Mida vallal praegu aga ei ole.

Kas, millal ja millise lahenduse biojäätme­probleem saab, näitab tulevik.

Print Friendly, PDF & Email