Saaremaa lapsed said heategevusraha eest laagrites lustida

Kohvitootja Paulig ja Saaremaa tarbijate ühistu esindajad andsid eile Saaremaa vallavalitsuse sotsiaalosakonnale üle tšeki heategevusliku müügikampaania käigus kogutud 3977 eurole, millest maksti vähekindlustatud perede laste osalustasu suvistes laagrites.

Paulig Coffee Estonia AS-ist olid tulnud sümboolset tšekki saarlastele üle andma võtmeklientide müügijuht Evelin Hirvelaan ja Baltikumi jaekaubanduse juht Edwin Gielen.

“Kui Pauligi peamine eesmärk on raha teenida, siis vähetähtis pole ka seda jagades head teha,” ütles 26 aastat Eestis elanud Gielen.

“Kui sellist võimalust paljulapseliste perede, erivajadustega lastega peredele ja toimetulekuraskustes peredele tutvustasime, oli see nende jaoks nii positiivne üllatus,” lausus vallavalitsuse lastekaitsenõunik Monika Sarapuu. Tema sõnul lähtuti laagriliste nimekirjade koostamisel valla lastekaitse- ja sotsiaaltöötajatele teadaolevatest lastest, teade edastati lasterikaste perede ühendusele ja puudega laste vanemaid koondavale MTÜ-le Elujõud.

Lapsevanemad valisid koos lapsega laagri välja ja iga laps sai osaleda ühes laagris. Laagrites osales 68 last.

Populaarsemad laagrid olid Saaremaa noortelaager, Orissaare avatud noortekeskuse suvelaager, Salme elamuslaager, Pärnu Summer Cup jalgpallilaager, Saaremaa surfiklubi noortelaager ja muuseumi laager “Lossi detektiivid”.

“Mul on väga hea meel, et tänu Pauligile said meie valla lapsed suvelaagrites tasuta osaleda,” ütles sotsiaalosakonna juhataja Piret Pihel.

Pihel avaldas lootust, et Pauligi algatus innustab ka kohalikke ettevõtjaid. “Oleme ootel ja valmis koostööks,” lausus Pihel. “Head Saaremaa ettevõtjad – kui teil on mõni hea mõte, siis helistage mulle. Teeme koos head! Reaalseid abivajajaid on oluliselt rohkem, kui esmapilgul tundub.”

Heategevuslik müügikampaania kestis 16. juulist 31. augustini. Vallavalitsuse ülesanne oli leida lapsed, kes sel suvel toimunud laagrites osalesid.

 

Print Friendly, PDF & Email