Marit Tarkin 50: Viguriga õpetaja ei väsi (1)

Foto: MAANUS MASING

Eile tähistas poolsajandi täitumist Kuressaare gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Marit Tarkin. Tunnustatud ja hinnatud õpetaja võõrustas Saarte Hääle külaskäigu ajal parasjagu kolleege ning nagu kombeks, kõlas tuba õpetaja Tarkini naerust.

“Öeldakse, et inimene on nii vana, kui aju ütleb,” teatab ta sõrmega oimukohale koputades ja lisab, et temal ei ütle aju midagi. Hea pidi olla olema. Õpetaja Tarkin on tunnistanud, et tal on ikka väike vigur ja krutskitegemise soov alati sees.

Toonase Kingissepa II keskkooli 8. lennu vilistlasena on õpetaja Tarkin pühendanud ennast kodukoolile. Nüüd juba 25. õppeaastat. Teda on tunnustatud aasta õpetaja tiitliga (2003), samuti on ta pälvinud tunnustuse Kuressaare haridusteo eest (2010). Aastal 2009 sai ta aasta ema tiitli.

Marit Tarkin on olnud õpetajaks tuhandetele õpilastele. “Jama lugu ongi see, et mina olen ju täitsa normaalses vanuses, aga mu õpilased käivad juba viiekümnendates,” naerab õpetaja, viidates, et tema esimesed õpilased on ületanud 40. eluaasta künnise.

Marit Tarkinil on kolm tütart Ann, Svea ja Miina-Ly. Nendest esimene tegutseb juuraalal, teine õpib ema jälgedes ülikoolis eesti keelt ja kirjandust ning kolmas on veel kodukoolis.

Saarte Hääl ühineb paljude õnnitlejatega ja soovib, et õpetaja Tarkinil ikka silm säraks.

Print Friendly, PDF & Email