Ekskursioonid Asva ja Kaali

Pühapäeval toimub Euroopa muinsuskaitsepäevade raames ekskursioon “Asva muinaslinnuse ja Kaali kraatri peidetud aarded”.

Kell 12 algavat ringkäigu Asva muinaslinnuse juurde viib läbi arheoloog Uwe Sperling. Asva ringkäigul on huvilistel võimalik tutvuda Asva muinaslinnuse ja 2018. aasta suviste väljakaevamiste tulemustega.

Kell 14 algavat ringkäigu Kaali meteoriidikraatri juures viivad läbi arheoloog Kristiina Paavel ja geoloog Jüri Plado.

Kaali meteoriidi langemine on uusimate teadustulemuste järgi dateeritud u 1500 eKr. Arheoloogilises mõttes oli tegu vanema pronksiajaga. Ekskursioonil tuleb jutuks, mida me teame tolleaegsetest inimestest ja nende maailmapildist ning sellest, mida hiljem Kaalis tehtud on. Inimeste elust ja tegevusest on seal jälgi väga erinevatest aegadest – nooremast pronksiajast kuni uusajani välja, ent vahepealsete katkestustega.

 

Print Friendly, PDF & Email