Huvikool Inspira tahab avada kalastus- ja merendusringi (1)

Kuressaare gümnaasiumi huvikool Inspira küsib vallalt 2670 eurot toetust, et avada kalastus- ja merendusring.

RÄIM, PISIKE KENA KALA: Saarte Kalandus MTÜ eestvedamisel ja kalanduse teabekeskuse rahalisel toel on Saaremaa lastele juba kaks aastat kohalikku kalakultuuri õpetatud. Nasval Tihemetsa talus teevad kala rookimisega tutvust Kuressaare gümnaasiumi poisid Karl ja Mark.
MAANUS MASING

“Ringis õpime tundma erinevaid Eesti kalaliike, nende eluviise ja -paiku,” selgitas kalastus- ja merendusringi juhendaja Sander Suurhans. “Lisaks tutvume põgusalt kalapüügieeskirjadega ja heade kalastustavadega. Õpime erinevaid püügiviise ja -võtteid nii teoorias kui ka praktikas ning ohutuse tagamist nii suvisel kui ka talvisel kalastamisel.”

Plaanis on tutvuda ka kalatöötlemisega ning selleks külastatakse erinevaid kalatöötlemise ettevõtteid, kalakasvandusi, püügivahendite tehaseid jms. Samuti õpitakse omapüütud kala puhastama, fileerima ja erinevaid kalatoite valmistama.

Kuna tegu on täiesti uue huviringiga, millel tulevikus palju arenemisvõimalusi ja -suundi, siis vajab Inspira stardiks lisafinantseeringut. Taotletud summa eest soetataks vajalikku harrastuspüügi varustust.

Print Friendly, PDF & Email