Ekstreem-spordiplats Kudjapele (7)

MTÜ Eesti Tänavaspordi Liit taotleb Saaremaa vallalt toetust 4500 eurot, et koostöös MTÜ-ga Saaremaa Noorsootöö ehitada Kudjape asfaldiplatsile noortele nüüdisaegne ja mitmekülgne tänavaspordi harrastusväljak.

Eesti tänavaspordi liidu juhatuse liige Kristel Orasmäe märkis saadetud kirjas, et noorte Unistuste rambi rajamine Kuressaare rannaalale oli kahjuks liialt keeruline ja aega nõudev protsess, mistõttu soovitakse alternatiivina rajada see hoopis Kudjape asfalteeritud platsile, kus on palju ruumi, et võimaldada noortele mitmekülgne, kaasaegne ja atraktiivne tänavaspordi harrastusväljak.

Projekti käigus plaanitakse Kudjape platsile rajada koostöös Saaremaa noortega väljatöötatud Unistuste ramp ning lisaks sellele erinevad liigutatavad obstaaklid, mida noored saavad vastavalt oma vajadustele ja äranägemisele omavahel kombineerida.

“Antud võimalus pakub noortele piisavalt palju väljakutseid, et tänavaspordiga motiveeritult tegeleda ja spordis tehniliselt areneda,” täpsustas Orasmäe. “Nii ramp kui ka liigutatavad obstaaklid on mõeldud välitingimustesse ja on kergesti transporditava konstruktsiooniga, mis võimaldab neid kasutada ka erinevatel üritustel, nt tänavafestivalil, merepäevadel jne.”

Ehitus toimub olenevalt ilmast 22.–28. oktoobrini. Tööd juhendab kaks spetsialisti Skatepargi OÜ-st ja ehitavad kolm Kuressaare gümnaasiumi noormeest oma kaheksanda klassi loovtöö raames. Abiks on mõned juba täiskasvanud rulatajad. Kaasatud on noorte vanemad ning ehitustalgutele on oodatud osalema kõik noored, kes tänavaspordiväljaku valmimist ihkavad. Väljaku maksumus on 11 400 eurot.

 

Print Friendly, PDF & Email