Võhma tammepargi esimesed istikud mullas

Pärast paariaastast ettevalmistustööd pandi laupäeval Võhma külakeskuses mulda esimesed tammeistikud, et paari aasta jooksul jõuda 100 tamme istutamiseni.

Rain Jano Võhma kultuuri- ja spordiseltsist ütles, et Võhma külakeskuse uuendamisega alustati juba eelmisel kümnendil. Aastal 2016 võeti vastu otsus, et küla keskele tuleks rajada tammepark. See läks kenasti kokku ka EV100 raames tehtud tammeparkide rajamise üleskutsega.

Jano sõnul oli plaani elluviimine omajagu keerukas. Osa tulevase tammepargi alast oli omavalitsuse oma ja osa eraisikute käes. Õnneks olid mõlemad plaaniga päri ning 25-aastaste rendilepinguga sündis Tammepargi kinnistu. “Eraisikud, keda esindab Rootsis elav Harald Meerits, olid samuti valmis idees kaasa lööma,” märkis Jano.

Platsi ettevalmistamisel on ära tehtud hulk tööd. Teisaldatud on kive, juuritud kände ning veetud üle 200 kuupmeetri täitepinnast ja tasandatud maad.

15. septembril koguneti ühisteks talguteks, et istutada esimesed tammed. Need annetas Võhma külale naaberküla Järise mees Jouko Tavaila, kelle ettevõte Simmer OÜ tegeleb taimede kasvatamisega.

Rain Jano ütles, et Võhma küla elanikud on nii Tavailale kui ka kõigile teistele kogukonna liikmetele väga tänulikud. Ta tõstis esile ka Mustjala endise vallavanema Kalle Kolteri ja Rootsis elava Meeritsa suguvõsa panust.

“Kindlasti saame koos järgmisel aastal istutatavate tammede ning lähemal ja kaugemal juba kasvavate tammedega lähiaastatel ka täis meie riigi juubeliga võrduva arvu,” sõnas Jano.

 

Print Friendly, PDF & Email