Mustjala kogudus loodab kirikule uue katuse saada

Mustjala Anna kiriku kogudus loodab tuleval aastal lõpuks jõuda pühakoja katuse remondini, milleks valmis kahe aasta eest pühakodade riikliku toetusprogrammi abil ka ehitusprojekt.

Koguduse juhatuse esimees Helje Raaper ütles Saarte Häälele, et kuu lõpuks on plaanis esitada muinsuskaitseametile projektitaotlus ehitustööde finantseerimiseks. Sellega seoses tehti taotlus ka Saaremaa vallale 20 000 euro suuruse kaasfinantseeringu saamiseks. Lisaks paneb ehitusse raha kogudus ise.

Raaper oli riigilt ehitusraha saamise osas küllalt optimistlik, kuna kiriku katuse projekti tegemine on juba toetust saanud ja enamasti on sellistel puhkudel hiljem ka töid rahaliselt toetatud. Valla kohta ei osanud ta öelda, kuidas taotlusesse suhtutakse. “Suures vallas on see asi küll natuke kauge, aga kui kõik Saaremaa kirikute vajadused sinna kokku tulevad, küllap nad siis vaatavad, kas on võimalik [raha] anda või ei ole,” sõnas Raaper.

 

Print Friendly, PDF & Email