Ametikooli tuleb kolme kooli innovatsioonilabor

Kuressaare ametikool sai raha innovatsioonilabori rajamiseks. Uut õppekeskkonda hakkavad kasutama ka Saaremaa ühisgümnaasium ja Kuressaare Vanalinna kool.

“Innovatsioonilabor annab meile kaasaegse õppekeskkonna, kus tänapäevaselt õpetada tehnoloogiaid, matemaatikat ja füüsikat ning neid praktiliste tegevustega sidudes viia läbi projektõpet ning anda õppijatele kogemus innovatsioonist, tootedisainist ja prototüüpimisest,” ütles ametikooli IT ja ettevõtluse juhtõpetaja Jane Mägi.

“Näen ka mitmeid võimalusi lõimida siia lisaks meie õpilasfirmade programm ja ettevõtlusõpe.”

Kolme aasta pikkuse projektiga rajatav innovatsioonilabor koosneb kolmest osast: 3D-printeri ja 3D-skänneriga varustatud tootelabor, 360-kraadi kaamera ja arvutitega liitreaalsuse labor ning muusika- ja heliseadmetega helilabor. Labor mahutab korraga 24 õpilast. Kavas on ka põhi- ja ametikooli õpilaste ühiste häkatonide ja innovatsioonivõistluste korraldamine.

Projektitoetus on 159 000 eurot ning see sisaldab seadmete ja tehnika kõrval ka koolitusprogrammi projektis osalevate koolide õpetajatele. Lisaks töötatakse välja e-kursused tootedisaini, muusikatehnoloogia, 3D-graafika ja videotöötluse õppimiseks.

Innovatsioonilabor rajatakse ametikooli peahoonesse auditooriumi K-3 asemele. Projekti toetati Euroopa Sotsiaalfondi kaasaegse ja uuendusliku õppevara ühiskasutuskorralduse toetamise taotlusvoorust.

Print Friendly, PDF & Email