Võimas kogemus (3)

Olen kuulnud, et on olemas elu ka väljaspool poliitikat. Kas vastab tõele?

Teavitasin eile oma kolleege SDE fraktsioonist, et olen otsustanud oma poliitikukarjäärile joone alla tõmmata. Järgmistel valimistel seetõttu ei kandideeri. Õnnitlen konkurente teistest erakondadest, kes nüüd kõik kergemalt hingata võivad!

Need aastad, mis ma Eesti poliitikas osalenud olen, on olnud võimas kogemus – Kuressaare linnapea, riigikogu väliskomisjoni esimees, kaitseminister, riigikaitsekomisjoni esimees, NATO PA teadus- ja tehnoloogiakomitee alakomitee juht jne, jne.

Olen olnud osa paljudest suurtest otsustest ja nende tegemise protsessist. Olen kohtunud paljude selle maailma suurte ja vägevatega… käinud läbi rohkem kui pool maailma. Lihtsa külapoisi jaoks Saaremaalt Orissaare tagant metsast on see päris kõva sõna…

Nüüd olen elu üle järele mõelnud ja otsustanud pärast riigikogu selle koosseisu volituste lõppu elus uue lehekülje pöörata. Mul on abikaasa Riina ja neli väikest last, eks see töine panus on paljuski tulnud millegi muu arvelt. Vahest saame tulevikus natuke rohkem aega koos veeta! Seda enam läheb mulle aga korda, et Eesti riik oleks hästi juhitud/kaitstud ning julgeolek tagatud.

Kavatsen jätkata ka praeguse koalitsiooni osana, kui vähegi võimalik.

Hannes Hanso

 

Print Friendly, PDF & Email