Korra väljavisatud Mart Mäeker astus taas Keskerakonda (14)


ROLLID NÜÜD PAIGAS: “Keskerakond on koalitsioonis volikogus ja nüüd siis esindatud ka valitsuses,” märkis Mart Mäeker. Fotol volikogus esinemas.
Foto: MAANUS MASING

Eelmiste valimiste ajal valimisliidu Saarlane ridades Saaremaa volikogusse kandideerinud ja seetõttu Keskerakonnast väljavisatud abivallavanem Mart Mäeker kirjutas taas avalduse erakonda  astumiseks.

“Vastab tõele,” kinnitas Mäeker eile Saarte Häälele. Tema sõnul kutsuti ta tagasi. Mäeker ütles, et ise poleks ta end tagasi pakkuma läinud, kuid nüüd tulid Saaremaa osakonna inimesed ja tegid talle sellise ettepaneku. “Kutsuti jah, kuid avalduse kirjutasin ikka ise,” ütles Mäeker, kes kuulus varem erakonda aastatel 2008–2017 ja täitis sel ajal mitmeid ametikohti Tallinna linna süsteemis. Samuti oli ta Kuressaare abilinnapea.

Mäeker ütles, et ise pole ta kunagi tahtnud erakonnast lahkuda. Valimistele läks ta valimisliiduga põhjusel, et näha, kas liit toimib. Ta ütles, et toimis, kuid üksnes kuni koalitsiooniläbirääkimisteni.

Valimisliitu koalitsiooni ei võetud, kuid Mart Mäeker sai personaalse ettepaneku abivallavanemaks hakata. Seejärel arvati ta ka valimisliidust välja.

Saaremaa keskerakondlasi juhtiv Mihkel Undrest ütles, et vanad asjad on tõepoolest maha maetud ja toona väljaarvatutele uks taas lahti. “Eks aeg läheb edasi ja toredad inimesed ju kõik,” sõnas Undrest. Tema sõnul on lisaks Mäekerile tagasi tulnud teisigi toona lahkunuid. “Kui keegi tahab tagasi tulla ja avalduse kirjutab, ega me teda tagasi ei lükka,” kinnitas Undrest.

Keskerakond kuulub Saaremaa vallas koalitsiooni koos SDE ja Reformierakonnaga.

 

Print Friendly, PDF & Email