Kihelkonna laadalt võis soetada kõikvõimalikku kraami – nii hoidiseid kui ka tasuta kuke (3)

Kihelkonna laadapäeval kaubeldi nii rahvamaja ees kui ka majas sees ning osta sai kõikvõimalikku kraami toidust rõivasteni.

KUIDAS MAITSEB: Hoidiseid hindavad (vasakult) Pille Jõgi ja tema ema Asta Vatsfeld.
MAANUS MASING

Pühapäevase laada müügilettidelt võis leida hoidiseid, mett, puu- ja köögivilju, kohalikku ja kaugemal valmistatud käsitööd. Kuna laat propageeris ka taaskasutust, leidus seal pruugitud lasteriideid, mänguasju ja muud teisele ringile saadetud kaupa.

Kes soovis, võis laadalt koguni tasuta kuke saada. “Kui neid kukkesid nii palju on, nagu minul, on peamine eesmärk neist lahti saada,” ütles kikaste omanik, laada korraldanud MTÜ TIOK juhatuse liige ja Kihelkonna teenuskeskuse juhataja Eveli Ait. Nii leidiski laadale kaasavõetud seitsmest kukest kolm uue kodu ja oma kanakarja.

Lisaks kohalikele oli laata uudistama tulnud rahvast kaugemaltki, nende seas turistid, kes olid bussidega saabunud Kihelkonna kirikut vaatama.

Laadapäeva hoidistekonkursi n-ö soolaste hoidiste osas võitis Ulje Heinami letšo “Värviline sügis”. Magusatest hoidistest tunnistati parimaks Liisi Kaalu sõstra-porgandimoos. Kumbki võitja sai auhinnaks Rahva Raamatu kinkekaardi.

Print Friendly, PDF & Email