JUHTKIRI: Kodu Muhus (1)

Sellest, et Muhu vallal läheb hästi, annab tunnistust kasvõi see fakt, et saare rahvaarv kasvab. Mullu pea 60 inimese võrra. Naasevad need muhulased, kes on tükk aega mujal toimetanud. On ka uusi tulijaid, kes peavad just Muhut enda jaoks sobivaks elukeskkonnaks.

Hea, kui on, kuhu (tagasi) tulla. Kui on soov tulla, aga pole kohta kuhu, on veidi nigelam lugu. Liival ehitatakse endist hooldekodu ümber valla üürielamuks, ent kas üksnes sellest piisab? Ettevõtja Jaano Vink plaanib, samuti Liivale, ehitada neli kortermaja.

Ilmselt jätkuks, lisaks väina tagant tulijaile, nõudlust korterite järele ka muhulaste endi seas. Näiteks eakamate inimeste hulgas, kel ei taha jõud oma majapidamisest maal enam üle käia. Elades keskuses, kus pood ja kõik vajalikud teenused käe-jala juures, on elu ehk mugavam.

Kui Muhus oleks piisavalt elamispindu, küllap oleks veelgi enam neid inimesi, kes oma unistuse – tulevik Muhuga siduda – teoks teeksid. Saare hüvanguks.

Print Friendly, PDF & Email