Ultima Thule maratonil stardib paarsada osalejat

Täna kolmandat korda startival Ultima Thule maratonil on sel aastal avatud ka 10-kilomeetrine distants lapsevankritega jalutajatele. Lisaks on rajal 42,2; 21,2 ja esmakordselt 10 kilomeetri jooksjad ning oma võimaluse saavad ka kepikõndijad 21,1 ja 10 km distantsil.

Omalaadse saavutusega tuleb maratonile värvi andma Saarte praost Anti Toplaan, kellele see on 50. kord maratonidistants läbida. Viimati tegi ta seda alles eelmisel nädalal Tallinna maratonil. Eelregistreerimise põhjal on poolmaratoni stardis ka jooksu idee algataja Rasmus Kagge.

Jooksu korraldusmeeskonna liige Marden Muuk ütles, et eelregistreerimisel on end kirja pannud 190 liikumishuvilist. Maratonil osaleb selle järgi 25, poolmaratonil 47 jooksjat ja 15 kõndijat, 10 km distantsil 58 jooksjat, 16 kõndijat ja 23 lapsevankriga liikujat. Lapsevankriga liikujate vahel läheb ka loosi 649 eurot maksev jooksukäru.

Nende arvudega on eelmise aasta osalejate hulk juba löödud ning on arvata, et kell 11 lossihoovist startiv jooks toob osalejate sekka lisa kohapeal registreerinute näol.

Kõik distantsi lõpetanud saavad ka medali, pikemate distantside omad on metallist ning 10 km läbinuid ootab erikujundusega mälestusmedal muust materjalist.

Print Friendly, PDF & Email