#pillirookõrs pälvis elumuutva tootedisaini auhinna (20)

KENA VÄRK: Resto Hafeni teenindaja Meril Rannala sõnul on pillirookõrred toonud seni klientidelt alati positiivset tagasisidet.
Foto: MAANUS MASING

Eesti disainerite liit andis eile õhtul välja Eesti disainiauhinda Bruno ning elumuutva tootedisaini auhind tuli Saaremaale pilliroost valmistatud joogikõrte meistritele Grete Riimile ja Mihkel Tammele.

Saaremaa pilliroost valmistatud kõrtel läks väga hästi ka BRUNO 2018 publiku lemmiku kategoorias. Sealgi tuli nime #pillirookõrs kandev toode võitjaks, kogudes 518 poolthäält.

Publiku lemmiku auhinnast olid elukaaslastest kõrremeistrid Grete ja Mihkel enne auhinnagalat juba teadlikud, ent et neid mõni vägevam tiitel õhtu edenedes veel võib oodata, nad ei teadnud. Seega ootas Riimi ja Tamme tseremoonia ajal kenake üllatus.

Kõrred on lühikese aja jooksul väga hästi vastu võetud. Saaremaal on need kasutusel ka mitmes toidukohas, nt Kure kohvikus ning Kuressaare jahisadama restos Hafen. Viimase teenindaja Meril Rannala tõdes eile pärastlõunal järjekordsele kliendile jahutavat kokteili segades, et pilliroost kõrred on pannud inimesi positiivselt üllatuma. Imestatakse selle üle, kas tegemist on tõesti pillirooga. Kuid ühtegi negatiivset hinnangut pole seni nendeni jõudnud. Üks hea asi on kõrte juures veel – need on väga vastupidavad.

BRUNO žürii liikme Josyane Franci sõnul olid kõik teise vooru jõudnud tööd väga kõrge tasemega ning see tegi hindamise ja valiku üksjagu raskeks. “Mul oli äärmiselt hea meel näha, kuivõrd suure täpsuse ja meisterlikkusega olid tooted valmistatud,” tunnistas Franc.

Eriti hindas ta naturaalsete materjalide kasutamist ning muidugi toote unikaalsust. “Huvitav oli näha osa tööde juures ka selget seost Eesti ajaloo- ja kultuuripärandiga, mis minu meelest on väga sümpaatne,” lisas žürii liige.

Saarte Hääl kirjutas mõni nädal tagasi, et konkursil nominendiks saamine oli Grete ja Mihkli jaoks väga suur üllatus. “Panime end ise kirja, kuna lugedes Bruno konkursi kriteeriume, tundsime, et meie toode võiks sinna ideaalselt sobida,” rääkisid noored. “Kuid seda, et me päriselt ka nominendiks saame, me väga ei uskunud.”

Grete ja Mihkli toodet disainib eelkõige loodus, nemad ise annavad sellele vaid viimase lihvi ning viivad seejärel inimesteni.

Üksnes nominendiks olemine on kõrremeistrite jaoks suur tunnustus. “See aitab meie sõnumit aina kaugemale viia ja tõsta inimeste teadlikkust keskkonnateemadel ning just see meie eesmärk ongi,” kinnitasid Grete Riim ja Mihkel Tamm.

Maineka disainikonkursi auhinnafond oli kokku 9000 eurot, mis jagunes erinevate kategooriate vahel.

Print Friendly, PDF & Email