Vald kipub Horisont 2020 rahastamisprogrammi

Saaremaa vallavalitsus on avaldanud soovi osaleda Euroopa Liidu teadusuuringute ja innovatsiooni uues rahastamisprogrammis Horisont 2020.

Valla arendus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Karin Närepi sõnul on tegemist keskkonnahoiu valdkonna projektiga, mis puudutab praktikas keskkonnahoidlikumate lahenduste ehk nn 0-emissiooni lahenduste rakendamist.

Saaremaa vallale programmis osalemisel mingeid rahalisi kohustusi Närepi sõnul ei kaasne. “Osaleksime nn vaatleja staatuses ja saame osaleda ühtlasi ka projekti tegevustes,” lisas valla arendus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja.

Programmi kirjelduses on öeldud, et Horisont 2020 on EL-i seni suurim teadusuuringute ja innovatsiooni programm, kus seitsme aasta peale on toetusfond ligi 80 miljardit eurot. Lisaks era- ja riiklikud investeeringud.

Horisont 2020 toetavad Euroopa liidrid ja Euroopa Parlamendi liikmed, kes on üksmeelel, et investeerimine teadusuuringutesse ja innovatsiooni on Euroopa tuleviku seisukohalt esmatähtis.

Horisont 2020 ühendab teadusuuringud innovatsiooniga ja keskendub kolmele põhivaldkonnale: tipptasemel teadus, juhtpositsioon tööstuses ja ühiskonnaprobleemid. Kogu asja eesmärk on, et Euroopas korraldataks maailmatasemel teadusuuringuid ja toodetaks majanduskasvu edendavat tehnoloogiat.

Eesti teadusagentuur toob omakorda välja, et programmi koondatakse kõik praegused EL-i teadusuuringute ja innovatsiooni rahastamisvahendid: teadusuuringute raamprogramm, konkurentsivõime ja uuendustegevuse raamprogrammi ning Euroopa Innovatsiooni- ja Tehnoloogiainstituudi tegevused.

Print Friendly, PDF & Email