Orissaare lapsed võitsid tuletõrjespordis esikoha (4)

Türil toimunud 9-ndatel koolinoorte tuletõrjespordi mängudel võitis Orissaare gümnaasiumi 8. klassi võistkond mootorpumba- ja teatevõistluse ning oli esimene ka kokkuvõttes.

“Lapsi oli võistlemas palju ja mõlema ala võitjaks saavad tulla ainult tublid lapsed,” ütles võistkonna juhendaja Peeter Rumm. “Ega me saanud ju pikalt harjutada, sest kool alles algas ja juba tuli võistlus peale. Aga kõik harjutasid oma staadionil ja ettevalmistusse suhtuti ikka täitsa tõsiselt.”

Võidukasse võistkonda kuulusid Sandra Stahhiv, Karolina Nõu, Gregor Andreas Amelkin, Karl Eerik Holm, Karli Kaal ja Kris Kruuse.

“Lapsed on ikka väga tublid, sest kõik nad lähevad ju sellele võistlusele igal aastal esimest korda ja neil puudub eelnev kogemus,” rääkis õppealajuhataja Hilde Kurg. “Natuke me seda trenni teeme ja Peeter Rumm on meile hea abiline, kes teeb seda asja oma ajast. Kui nad suutsid seal teistega võisteldes nii hea tulemuse saada, siis see on ainult rõõm!”

Mängudest võtsid osa koolide võistkonnad üle Eesti. Parimad selgitati 4., 8. ja 11. klasside arvestuses. Orissaare kõrval oli Saaremaalt esindatud veel Leisi keskkool. Tänavustel mängudel püstitati osalejate rekord, võistlemas oli 600 last.

Mängude peamine eesmärk on tutvustada tuletõrjesporti, samas omandavad noored teadmisi ja oskusi tulekustutamisest, meeskonna töö olulisusest ning saavad lihvida ohutu rattasõidu oskusi.

Mänge korraldavad koostöös päästeamet, Paide vabatahtliku tuletõrje selts ja Eesti tuletõrjespordi liit.

 

Print Friendly, PDF & Email