Kaido Jõeleht kaasas oma lapsed ettevõttesse

Saarlasest suurettevõtja Kaido Jõeleht on jaganud osa oma varast lastele, kirjutab Äripäev. Sama leht avaldab oktoobris traditsioonilise rikaste TOP-i, kus Jõeleht platseerub 22. kohale, omades Äripäeva hinnangul vara 103,6 miljoni euro väärtuses.

Kaido Jõeleht on koondanud oma ettevõtted kontserni Kaamos Holding, mille kroonijuveeliks on kinnisvaraga tegelev Kaamos Kinnisvara. Äripäeva andmeil olid Jõelehe lapsed olnud seni ettevõtete juht­organites, kuid nüüd on ta kontsernis osanikeks olevatest valdusfirmadest osa andnud lastele. Äripäeva hinnangul on näiteks kolmel vanemal tütrel vara umbes 4 miljoni euro väärtuses.

Ettevõtja ise kommenteeris Äripäevale oma eelmisel aastal tehtud käike, et tahtis sellega anda tulevale põlvkonnale võimaluse ja ühtlasi anda ka omanikuna vastutuse ettevõtte edaspidise käekäigu eest. Laste osaluste suurused sõltuvad tema sõnul vanusest.

 

Print Friendly, PDF & Email