JUHTKIRI: Kambast ja kambavaimust (1)

Suurtest lehtedest võib sageli lugeda noortekampadest – alaealistest, kes üheskoos vägijooki pruugivad ja igasugu “vägitükka” teevad. Kaakide repertuaar on kirev: lõhkumine-laamendamine, vargused, peksmised, ähvardamised, rahapommimised.

Kambavaim nakatab. Pealegi – ühtsuses peituvat jõud. “Juhtoinast” järgival “lambakarjal” ei ole mõistust või julgust pahandustest eemale jääda ning sigadusi tegemast avastavad end needki, kes üksi selliste asjade pealegi ei tuleks.

Ajakirjanduses on viimasel ajal ilmunud hulk arvamusavaldusi, et alaealiste komisjonid tuleb taastada. Et nende kaotamisega on asjalood ikka päris hulluks läinud – ülekäte läinud teismelistest ei saa enam kuidagi jagu.

Saaremaal noortekambad siiski probleem ei ole ning alaealiste jõugud kohalikke elanikke hirmu all ei hoia, kinnitati toimetusele nii politseist kui ka vallavalitsusest. Õnneks.

Print Friendly, PDF & Email