Uus koht andis tänavapiknikule uue hingamise (23)

PIKNIKUHOOS: Sumedat septembriõhtut naudivad (vasakult) Kairi Koit, Viktoria Ladõnskaja-Kubits, Kadi Roovik, Annika ja Rivo Räim ja Meelis Kubits.
ARTUR ALPSTÅL

Laupäeva õhtul Kuressaare lossipargi serva 420 lauaga palistanud tänavapiknikulised nautisid uut paika täiel rinnal ja paljude suust kõlas soov, et piknikku edaspidi just pargi ääres pidama hakataks.

“Saaremaa suve algus ja lõpp ei käi kalendri järgi. Suvi lõpeb siis, kui Kuressaare tänavapiknik on peetud,” teatas rahvadiplomaat ja suhtekorraldaja Meelis Kubits pärast üritust sotsiaalmeedias. Tema hinnangul pole kahtlustki, et ühel päeval katavad saarlased ja külalised laudadest koosneva ringi ümber lossipargi. “Nii palju särtsu on selles asjas,” lausus ta.

Piknikuline Merle Rekaya ütles Saarte Häälele, et jäi mulje, nagu oleks kogu Kuressaare piknikule kokku tulnud ja hulk rahvast mujaltki. “Ja need, kes pole veel käinud, on kindlasti aru saanud, et tuleval aastal peab samuti kohal olema,” lausus ta.

Reet Kokovkin Hiiumaalt kinnitas, et ka hiidlased on igal aastal piknikul osalenud. “Ei maksa arvata, et see asi ilma meieta käib,” naeris ta.

Allee tänavale ja Kalda puiesteele sätitud laudade rivi oli ligi kuus- ja poolsada meetrit pikk, kuid söögi-joogi nautijaid jagus tekkidega ka pargimurule. Pikniku korraldaja Terje Nepperi hinnangul võis üritusel olla osalejaid üle nelja tuhande. Broneeritud 420 laua taga nautis kaunist septembriõhtut umbes 3500 inimest, lisaks jalutajad ja niisama uudistajad.

Viie aasta eest eraettevõtjate algatusel käima lükatud piknikku on viimastel aastatel korraldatud koostöös maakondliku turismiorganisatsiooniga Visit Saaremaa. Ühenduse tegevjuht Margit Kõrvits nentis, et pikniku pargi äärde kolimine oli seotud suurte kahtluste ja kõhklustega, kuid kokkuvõttes tuli välja ülimalt sümpaatne üritus. Selle teadmisega hakatakse tegema plaane ka tulevaks aastaks.

Print Friendly, PDF & Email