Karli Allik hakkab mängima Rumeenia suurklubis

Eelmisel hooajal Saksamaa võrkpalli Bundesligas Düreni meeskonnas mänginud Karli Allik liitus Rumeenia suurklubiga CSA Steaua Bucharest.

Allik ütles, et kosilaste hulgas oli ka mitmeid Saksamaa klubisid, kes tahtsid teda saada kohe pärast hooaja lõppu. “Aga jäin lootma, et saan koondises mängida ja end näidata ehk läksin võib-olla magusamat lepingut püüdma,” lausus noor nurgaründaja. “Kindlasti on Saksamaal parem liiga kui Rumeenias, kuid ei ütleks, et see on minu jaoks hädavariant, sest oli veel üks Saksamaa võimalus. Aga pidasin Gianniga (Eesti koondise rumeenlasest peatreener Gheorge Cretu) nõu ka ja ta soovitas mul sellest klubist kinni haarata.”

Klubil on eesmärgid tulla karikavõitjaks ja meistrivõistlustel esikolmikusse. Eelmisel aastal võitis Steaua põhiturniiri, aga poolfinaalis kaotas ja võitis kolmanda koha.

“Hetkel tundub klubi väga sümpaatne ja professionaalne,” rääkis Karli Allik. “Esiteks juba see, et näiteks eelmisel aastal Dürenis meil ei olnud füüsilise ettevalmistuse treenerit, aga siin käib hetkel ettevalmistus täiel hool ja suurte koormustega. Peatreener on ka olnud väga asjalik, sest tal on ka sama idee võrkpallist nagu koondise peatreeneril Giannil.”

Karli Allik usub, et tema karjääri mõttes oli see igati hea otsus, et Rumeenias jätkata. “Sest Saksamaal tegid klubi juhtkond ja treener päris mitu viga. Seepärast meil see meeskond seal laiali läkski. Eelmisest aastast jäi ainult kolm meest,” märkis ta.

Print Friendly, PDF & Email