Spordinädala avab jalgrattamatk Saaremaa südamesse

Septembris tähistatakse Euroopas järjekordset spordinädalat, mille eesmärk on suurendada liikumisharrastusega tegelevate inimeste arvu ning tõsta liikumisharrastuse, spordi- ja tervisealast teadlikkust. Pühapäeval, 23. septembril on kõik maakonna elanikud ja nende sõbrad Muhust Taga-Sõrveni oodatud osalema suurel matkapäeval.

Saaremaa spordiliit korraldab sel päeval koostöös matkaklubiga Tõll ja Piret jalgrattamatka Saaremaa südamesse ehk vastvalminud südamekujulisele matkateele. Matkaklubi Tõll ja Piret eestvedamisel rajati Saaremaal kingitusena Eesti sajanda sünnipäeva puhul veidi üle 100-km pikkune matkatee, mis Loode-Saaremaal Tagamõisa ja Undva poolsaarele tiiru peale teeb. Rattamatkal sõidetakse kahes grupis – üks ühelt poolt, teine teiselt poolt – ühe päeva jooksul ühisest algusest ühisesse lõppu kokku.

Matka algus on kl 10 Vikil ja lõpp umbes kuus tundi hiljem Pidulas. Matkajaid (jalgrattaid) aitavad kohale tuua tellitud bussid, aga tulla saab ka oma transpordiga. Kes liigub Kihelkonna poole, kuuleb põnevaid lugusid Harilaiu puhkepeatuses, kes aga Mustjala poole, saab jalga puhata Mustjalas selle kandi lugusid kuulates. Ilusaid loodusvaateid ja põnevat avastamist uutel radadel jagub igaühele. Päevane teekonna pikkus on ligi 60 km ja jõukohane igale täiskasvanule. Ka sportlikud lapsed-noorukid on teretulnud. Tempo valib igaüks ise, ent grupis sõita on kahtlemata mõnusam.

Spordinädala 2018 läbiviijad Eestis on Eesti olümpiakomitee (EOK) ja ühendus Sport Kõigile (ÜSK).

Täpsem info Saaremaa rattamatka kohta www.saaresport.ee ja täpsem info spordinädala kohta www.spordinadal.ee.

Saaremaa Spordiliit

Print Friendly, PDF & Email