Muuseum keelab kopterite maandumise (5)

Saaremaa muuseum palus lennuametil tunnistada Kuressaare lossihoov alaks, kus oleks keelatud kopterite käitamine ärilisel eesmärgil. Muu hulgas siis ka kopterite maandumine.

Ajendiks oli Saaremaa ooperipäevade ajal toimunud vahejuhtum, kui perekond Sõnajalg maandas oma kopteri ooperisse tulles linnuse bastionile. Põhjendati seda sellega, et kui keegi ei keela, siis ju võib.

Lennuameti sõnul ei ole nemad pädevad sellist keeldu andma ja keelu saab kehtestada vaid maaomanik ise. Maatüki omanik ongi SA Saaremaa Muuseum.

Muuseumi juht Rita Valge kinnitas Saarte Häälele, et sellisel kujul nagu Sõnajalad seda tegid, keelatakse maandumine kindlasti ära. Valge kinnitas, et kui kopteri maandumine on kellelegi hädavajalik, siis loomulikult lubatakse. Kuidas lubaküsimise protseduur täpselt käib, on Valge sõnul veel täpsustamisel.

Print Friendly, PDF & Email