Veel kord bussisõidust Kõrkverre (3)

Karl Tiitson

“Kuna oleme alahinnanud tasuta ühistranspordi mõju ühistranspordinõudlusele, lisame alates 15. septembrist bussiliinile 5212 laupäeviti lõigu Tornimäe–Kõrkvere–Tornimäe,” kirjutab Saaremaa vallavalitsuse transpordinõunik Karl Tiitson.

Saaremaa vallal oli plaanis lisada liinile 5212 laupäevasel päeval nõudmisel Kõrkverre sõitmise võimalus. Kajastasime seda ka 16. augustil ilmunud vallalehes Saaremaa Teataja. Selleks ajaks ei olnud meil aga vedajaga liinigraafikute uuendamise läbirääkimised lõppenud.

Tornimäe–Kõrkvere liinilõi­gu lisamisele nõudeliinina andis vedaja hinnangu, et arvestades praegust Kõrkvere piirkonna inimeste ühistranspordi kasutamist, teeb see muudatus rohkemate reisijate – praegu liini kasutavate inimeste – elu ebamugavamaks, sest Tornimäe peatusest edasi Kõrkverre sõitjaid on väga harva ning bussijuht peab Tornimäel 10 minutit aega parajaks tegema.

Vaadates praegu Tornimäe ja Kõrkvere nädalavahetuse bussiliiklust, mis ei soodusta ühis­transpordi kasutamist, samuti asjaolu, et varem on seda liini kasutades olnud võimalus Kõrkverre sõita (muudatus, kus liinil 5212 jäeti reisijate puudumise tõttu liinilõik Tornimäe–Kõrkvere–Tornimäe välja, tehti 2014. aastal), otsustasime muudatuse siiski tegemata jätta.

Mõistan, et otsus, mille vastu võtsime, oli 1. septembril liini kasutada soovinud inimesi silmas pidades vale.

Vabandame Kõrkverre sõita soovinud inimeste ees tekkinud ebamugavuste pärast ning saame aru, et oleksime pidanud hilisemat otsust, st mitte lisada liinile 5212 nõudepeatust Kõrkverre, meedias või mujal infokanalis kajastama.

Ilmselgelt oleme alahinnanud tasuta ühistranspordi mõju ühistranspordi nõudlusele ning lisame antud liinile 5212 laupäeviti lõigu Tornimäe–Kõrkvere–Tornimäe.

Print Friendly, PDF & Email