Politsei: kõige rohkem joobnud juhte juunis (1)

Selle suve kolme kuuga tabas politsei Saaremaal 49 alkoholi tarvitanud autojuhti, kellest 16 peeti kinni Kuressaares ja ülejäänud mujal maakonnas ning enim oli alkoholi tarvitanud juhte juunikuus.

“Kõige rohkem joobes juhte tabasime nädalavahetustel,” rääkis Kuressaare politseijaoskonna patrullitalituse juht Matis Sikk. “Kui võrrelda paari eelmise aasta suveperioodiga, siis jääb sel aastal tabatud alkoholi tarvitanud autojuhtide arv samasse suurusjärku. Samas tahan öelda, et ka üks alkoholi tarvitanud autojuht liikluses on liiga palju.”

Sikk lisas, et paraku on meil endiselt palju juhte, kes ei mõista, kui traagilisi tagajärgi võib kaasa tuua purjuspäi sõitmine. “Sel aastal on Saaremaal juhtunud 13 liiklusõnnetust, mis on juhtunud joobes juhtide süül, neis õnnetustes on viga saanud kuus ja hukkunud üks inimene,” märkis ta.

Kiiruseületajaid tabati Saaremaal suve jooksul üle 250. Jaanipäeva ajal peeti kinni mitu juhti, kes sõitsid asulavälisel teel kiirusega ligi 170 km/h.

“Liikluskultuur nii Eestis üldiselt kui ka Saaremaal võiks kindlasti parem olla,” tõdes Matis Sikk. “Oleme politsei poolt rohkem panustanud liiklusjärelevalvesse, kuid eelkõige peaks liikluskultuuri paranemine algama igaühest endast. Kindlasti saame me kõik midagi ära teha, et tunneksime end liigeldes turvalisemana, näiteks planeerides oma sõite suurema ajavaruga ja vältides teadlikult kiirustamist, rääkides oma lähedastega ja päriselt arvestades kaasliiklejatega.”

Print Friendly, PDF & Email