LIHTNE KÜSIMUS (1)

Saarte jahimeeste seltsi tegevjuht Ive Kuningas ja keskkonnaamet võiksid selgitada avalikult ajalehes, miks eksami ärateinutel ei ole võimalik astuda oma kodukoha jahiseltsi. Ootan huviga ajalehes selgitust ja teavet, millised jahiseltsid on nõus kohe uusi liikmeid vastu võtma.

Saarte jahimeeste seltsi tegevjuht Ive Kuningas: Neid inimesi tõesti on. Osa ei tahagi ühtegi seltsi kuuluda, kuna seltsi liikmed on seotud liikmemaksude ja teatud kohustustega. On ka neid, kes tahaksid, kuid keda ei võeta. Suures osas on nende puhul küsimus isikuomadustes. Osal jahiseltsidel on kokku lepitud liikmete piir-arv ja uusi liikmeid võetakse siis, kui keegi seltsist lahkub. Iga selts on omaette mittetulundusühing oma reeglite, põhikirja ja sisekorraga. Üldiselt on seltsides ka hoiak, et kes omab jahipiirkonnas maid, sellel on kohaliku seltsiga liitumisel mõningane eelis.

Print Friendly, PDF & Email