JUHTKIRI: Üks teeb töö, teine saab raha? (2)

Prügi- ja pakenditeema on see, mis inimesi kõnetab. Ja kõnelema paneb, sageli paraku üsna häälekalt ja pahaselt kõnelema.

Ikka on neid, kellele praegune kogumise kord ei meeldi, uus aga isegi kehvem näib. Ei saadud pahameelt väljendamata läbi ka Kuressaare korteriühistute juhtide koosolekul, kus uut pakendite kogumise korda arutati.

Põhjus, miks ühistud uude pakendikogumise korda skeptiliselt suhtuvad, on mõistetav. Annaks ju seal nii mõndagi nende hinnangul teisiti ja paremini teha. Sest tõepoolest – miks peaks ühistu pakendite kogumist oma kuludega korraldama, kui avalikke pakendipunkte haldavad organisatsioonid selle eest raha saavad? Kas on õiglane, kui üks võtab raha töö eest, mille teine tema eest ära teeb?

Mõttekohti, mida ja kuidas uue teenuse puhul praavitada, jagub ilmselt veelgi. Tasub ehk kuulda võtta?

Print Friendly, PDF & Email