Saarlased said Tammepärja aumärgi

129 laureaadi seas pälvis justiitsministeeriumilt Vabaduse Tammepärja aumärgi ka viis teenekat inimest Saaremaalt.

Eile õhtul tunnustas justiitsminister Urmas Reinsalu Tallinnas Estonia kontserdimajas Vabaduse Tammepärja aumärgiga inimesi, kel on teeneid Eesti riigi ja rahva lähiajaloo mälestuse hoidmisel ja edasiandmisel, vabadusvõitluses ning relvastatud ja relvastamata vastupanuliikumises osalemisel, samuti Eesti vabadusvõitluse ja vastupanuliikumise jäädvustamisel.

Saare maakonna elanikest pälvisid justiitsministrilt Vabaduse Tammepärja aumärgi Innokenti Hiet, Jannu Holsting ja Gunnar Metsmaa Eesti vabaduse eest võitlemise eest, Saima Pildre represseeritute mälestuste hoidmise ja tutvustamise eest ning Saare maakonna Memento ühenduse esimees Rein Väli Eesti iseseisvuse eest võidelnute ja terroriohvrite mälestuse jäädvustamise eest.

Kokku esitati Tammepärja aumärgile 171 kandidaati.

Print Friendly, PDF & Email