Koolijuht: antipaatiast peab suutma üle olla (61)

Salme põhikooli direktor Aare Martinson leiab, et endise direktori Marika Pütsepa matemaatikaõpetajaks palkamine oli vajalik.

“Senised väljakuulutatud kaks konkurssi leida Salme põhikooli täiskohaga matemaatikaõpetaja on nurjunud,” tõdes Martinson, lisades, et kui teiste klasside osas leiti lahendus majasiseselt, siis üheksanda klassi matemaatikatundide osas mitte.

“Grupp lapsevanemaid pidas oma laste varasema matemaatikaõpetaja Marika Pütsepaga läbirääkimisi,” lausus Martinson. Nende soovile vastu tulles esitas Pütsep konkursile avalduse, olles ainus kandidaat.

26. augustil kohtus direktor klassi lastevanemate ja õpilastega. “Veendusin – ühe erandiga – nende soovis näha õpetajana Marika Pütseppa,” lausus Martinson, kel endal varasem kokkupuude õpetaja Pütsepaga puudub.

Martinson möönis, et Pütsepa kandideerimine – tähtajalise lepingu alusel 1. septembrist tuleva aasta 10. juunini 9. klassis viis tundi matemaatikat nädalas – pole kõigile meeltmööda. Küsimusele, kas Martinson koolijuhina peab õigeks võtta tööle õpetaja, kelle isik kooliperes lahkhelisid põhjustab, vastas direktor: “Olen arutanud olukorda kõigi pedagoogidega eraldi ja üheskoos. Kollektiiv kinnitab, et ei lase oma tööd aastatetagusest konfliktist mõjutada. Toonitatakse, et käitutakse professionaalselt ja lähtutakse eelkõige laste huvidest.”

Martinsoni sõnul tuleb kollektiivis arvestada, et iga õpetaja on isiksus. “Täiskasvanud inimesed peavad aga suutma oma antipaatiatest üle olla ja seadma esiplaanile õpilaste huvid,” leidis koolijuht.

Print Friendly, PDF & Email