JUHTKIRI: Hakkab pihta!

Koolist ja selle ootusest on palju luuletusi ja laule loodud. Juba nädalaid tagasi, üha punasemaks kiskuvaid pihlakobaraid silmates meenus ehk nii mõnelgi praegusele täiskasvanule lapsena õpitud laul sellest, kuidas “juba puudel punetavad pihlad / sügis suvele on andnud käe”. Ning et “süda kooli jälle minna ihkab, klassikaaslasi ja sõpru näed.”

Ja kes ei oskaks ümiseda vana head lastelaulu, kus sõnad “Oh kooliaeg, oh kooliaeg, millal sina tuled? Paljud meist teavad laulu koolikellast, lõbusast sellist: “Oled tihti abimees, kui sul sõber tahvli ees.” On kindlasti neidki, kel meeles read: “Minu õpetaja, koolis kõige parem ta / Tähti õpetas meid tundma, kirjutama ka…”

Ole sa alles 1. klassi astuv poisinaga või plikatirts, aastaid koolipinki nühkida jõudnud õpilane, õpetaja või lapsevanem – kooliaasta esimene päev on teistest päevadest erilisem ja pidulikum. Tähistab see ju millegi algust või uut etappi.

Toredat kooliaega!

Print Friendly, PDF & Email