Toivo Jürissoni asemele pandi peaveterinaariks hiidlane (6)

Saaremaa veterinaarkeskuse asemele loodud Hiiumaa-Saaremaa keskust hakkab alates septembrist juhtima seni Hiiumaa veterinaarkeskust juhtinud Jüri Lauter. Senine juht Toivo Jürisson võib jätkata teisel ametikohal.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Indrek Halliste ütles, et uus juht on eeskujuks kõigile töötajatele, kuna omab kõrget kompetentsi. “Tegemist on kaalutleva ja arutleva inimesega, keda hinnatakse töötajate seas kõrgelt,” sõnas peadirektor. Jüri Lauteri märkimisväärse töövõiduna tõi peadirektor välja selle, et sigade Aafrika katk Hiiumaale jõudnud pole. Ka andis Lauter suure panuse VTA arenguteekonna 2017–2020 väljatöötamisse.

Halliste sõnul on uuel juhil töökabinet mõlemal saarel, kus ta siis vastavalt vajadusele oma töökohustusi täidab. Jüri Lauter ütles, et tal on parvlaevapilet Saaremaale esmaspäevaks juba broneeritud. Kui sageli tuleb tal Saaremaal käima hakata, ei osanud Lauter veel pakkuda. Saaremaa põllumehi ta väga ei tunne, sest selleks polnud seni ka vajadust. Lauteri hinnangul sobinuks Hiiumaa paremini kokku Läänemaaga. “Minu isiklik seisukoht on see, et Hiiumaa ja Läänemaa vaheline logistika on tükk maad lihtsam kui kahe suursaare vaheline logistika, aga tööandja otsus on selline ja tööline teeb seda, mis tööandja ütleb,” rääkis Lauter.

37 aastat veterinaarteenistuses töötanud ja viimased 20 aastat maakonna peaveterinaari rolli täitnud Toivo Jürisson ütles, et praegu pole veel selge, mis täpselt edasi saab. “Praegu käivad mul läbirääkimised peaspetsialisti ametikoha üle, et kas jääda edasi tööle või mitte,” lausus Jürisson.

Muudatusega ühendatakse Hiiumaa-Saaremaa, Jõgevamaa-Tartumaa, Läänemaa-Raplamaa ning Ida- ja Lääne-Virumaa veterinaarkeskused.

1. septembrist jõustuva ümberkorraldusega korraldatakse VTA senise 15 kohaliku asutuse tegevus ümber ja luuakse 11 piirkondliku pädevusega osakonda. Muudatus on ennekõike ametisisene ja töökorralduslik ning klientidele muudatusi kaasa ei too. Paraneb teenuste kättesaadavus ja dokumendihaldus ning vähendatakse juhtimistasandeid. Kõikidesse maakondadesse jääb VTA struktuuriüksus alles ja tõrkeid ameti töös muudatusega ei kaasne.

Print Friendly, PDF & Email