JUHTKIRI: Koolist ja rahust

Kes meist tahaks töötada kollektiivis või kuuluda kogukonda, mida lõhestavad tülid ning mis on jagunenud leeridesse – kas oled kellegi (millegi) poolt või vastu.

Tüli üks osapool süüdistab teist ja teine leiab, et just see esimene on kõige kurja juur. Kuigi mõlemal võib oma vaatevinklist õigus olla, ei pruugi kemplemine kuhugi viia. Palju olulisem kui kohut mõista, kes on süüdi ja kes süüst puhas, on konfliktile lahendus leida.

Kool on koht, kus suhtlemisel on tähtis roll. Sõbralik ja rahulik miljöö ning hea omavaheline läbisaamine on seal iseäranis olulised. Need on asjad, mille nimel tasub pingutada.

Soovime Salme koolile uueks õppeaastaks koolirahu – seda läheb seal ilmselt tarvis. Pingeline atmosfäär ei tule kasuks kellelegi – katsu sa oma ametile kogu energiaga pühenduda, kui suhted kolleegi(de)ga pole just kiita.

Print Friendly, PDF & Email