Vähiravi Saaremaale toomise probleem jõudis ministrini (2)

Riigikogu aseesimees Kalle Laanet pöördus tervise- ja tööminister Riina Sikkuti poole ettepanekuga anda võimekust omavatele üldhaiglatele õigus onkoloogilise ravi teenuste osutamiseks. Praegu Kuressaare haigla taolistel üldhaiglatel see õigus puudub.

Eelmisel nädalal kirjutas Saarte Hääl, et kohaliku vähiühingu, Saaremaa valla ja Kuressaare haigla esindajad kinnitasid vajadust Kuressaares kohapeal onkoloogilise ravi teenuse osutamise järele. Haigla esindajate sõnul tehakse koostöös vallaga kõik, et vastav võimekus tagada.

Laanet, kes on ka Kuressaare Haigla SA nõukogu esimees, tõi ministri poole pöördudes välja just Saaremaa näite. “Selleks, et vähihaige saaks talle ettenähtud raviprotseduuri, peab ta täna sõitma mitu tundi pealinna, et saada näiteks üks süst. Kui ravikuur on mitmepäevane, peab ta sedasama läbi tegema mitu päeva järjest. Vähiraviga kaasnevad kõrvalnähud ning pikad sõidud marsruudil Kuressaare–Tallinn ja tagasi ei tee neid kindlasti kergemaks. Seega inimese seisukohast selline edasi-tagasi sõitmine ei ole alati hea,” rääkis Laanet, kuidas Saaremaa vähihaiged ravi saavad.

“Usun, et nõustute minuga, et tervishoiuteenuse osutamisel peab esikohal olema patsient. See, et ta saaks parimat ravi, kiirelt ja mugavalt,” pöördus Laanet minister Sikkuti poole.

Print Friendly, PDF & Email