Õpetajatele korraldati ohutusõppe koolitus (3)

KESKUSTELUS: Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe, päästeameti nõunik Piret Seire, Hendrik Pihl ja Liis Ojasaar.
MAANUS MASING

Kuressaare politseijaoskond korraldas Saaremaa ühisgümnaasiumis kooliõpetajatele mõeldud tasuta ohutusõppe koolituse.

Ligi viis tundi kestnud koolituse käigus andsid ennetustöö eksperdid ülevaate interneti- ja liiklusohutusest, hädaabinumbri kasutamisest, tule- ja veeohutusest. Neljas õpitoas viidi läbi erinevaid aktiivõppel põhinevaid ülesandeid ja tutvustati ohutuse teemalisi veebikeskkondi. Saaremaa ühisgümnaasiumi ruumidesse olid oodatud kooliõpetajad üle terve Saaremaa. Ka Saarte Hääl käis ürituse kulgu uurimas.

Politseikapten Meelis Juhandi pidas projekti Saaremaale toomist vajalikuks. “Tahtsin, et selline formaat Saaremaale tuleks ning mul on hea meel, et kõik olid valmis siia tulema,” sõnas Juhandi. “See oli tegelikult projekt, mida tehti üle Eesti, kuid kuna õpetajaid Saaremaalt sellega nii palju ei liitunud, oli hea see Saaremaale tuua,” lisas ta.

Koolituse peamine eesmärk oli Juhandi sõnul internetipõhise õppematerjali tutvustamine ja selle kasutamisele julgustamine. “Selleks, et õpetajad saaksid õpilastega ohutusteemadel hästi palju rääkida, arutada ning ka ise õppida seda, millest teinekord võib-olla vajaka jääb.”

Neljas õpitoas omandas mängulisel ja aktiivsel teel uusi tarkusi 47 õpetajat. Veeohutuse õpitoas räägiti muu hulgas veekogudel ja nende lähedal tekkida võivatest ohtudest. Liiklusohutuse õpitoas tuletati aga n-ö “Kuldvillaku” läbi meelde erinevaid liiklusteemalisi kampaaniaid. Internetiohutuse õpitoas õpetati ülesannetega töölehtede abil erinevate ohtudega toimetulemist ning hädaabinumbri kasutamise õpitoas jagati näpunäiteid, kuidas häirekeskuse poole pöörduda ja millist informatsiooni anda.

Koolituse lõpus said osalenud õpetajad jagada ekspertidele tagasisidet ja muljeid toimunust. Meelis Juhandi lisas, et tema jäi päevaga rahule ning viis tundi ja natuke peale möödusid uskumatult kiiresti.

Koolitus korraldati koostöös haridus- ja teadusministeeriumi, siseministeeriumi, sisekaitseakadeemia ja Tartu ülikooliga. Kohapeal olid oma ala eksperdid politsei- ja piirivalveametist, maanteeametist, tehnilise järelevalve ametist, päästeametist ja Tartu ülikoolist.

Print Friendly, PDF & Email