Pool sajandit võrkpallurite ajaloolisest võidust (1)

29. augustil 1968. aastal võitis Tallinna Kalevi võrkpallimeeskond Moskvas otsustavas kohtumises AKSK ning Hugo Metsa saarlasest õpilased Taivu ja Tarvi Uljas, Peeter Sepp ja Anti Penu krooniti koos meeskonnakaaslastega NSV Liidu meistriks.

Otsustavas mängus AKSK vastu jooksid väljakule Peeter Sepp, Kalle Kukk, Henn Karits, Tarvi Uljas, Peet Raig ja Taivo Uljas. Avageim võideti 15:10 ja kuigi teises jäädi 0:4 kaotusseisu, suudeti ikkagi võita 15:13. Kolmas geim oli nii vaid vormistamise küsimus, nimekas vastane purustati koguni 15:4 ja 3:0 võit paljukordse meistri üle oligi tõsiasi.

1968. aastal tegi Nõukogude Liidu võrkpallimeistrivõistlustel kaasa 12 meeskonda, kes kõik mängisid omavahel läbi neli korda. Seega pidas iga meeskond meistrivõistlustel 44 kohtumist, 22 talvel saalis ja 22 suvel välisväljakutel. Kokku võitis Kalev 44 kohtumisest 32, kogudes 76 punkti ning edestades 2 punktiga Alma-Ata Burevestnikut ja 72 punkti kogunud Riia Radiotehnikist.

Print Friendly, PDF & Email