Andres Kuusk mõttemängude maailmameistrivõistlustel kolmas (2)

Eestit esindas Londonis rahvusvahelisel mõttespordi olümpiaadil Pentamindi maailmameistrivõistlustel kuueliikmeline koondis, kus neljakordne maailmameister Andres Kuusk (fotol) pälvis seekord pronksmedali.

Kuldmedali võitis Ankush Khandelwal 504,84, hõbemedali Martin Hõbemägi 483,58 ja pronksi Andres Kuusk 482,84 punktiga. “Kuld oli püüdmatu, sest Ankush saavutas väga võimsa tulemuse,” tõdes Andres Kuusk.

“Kuna enne viimase päeva viimast sessiooni olin veel medalikohalt väljas ja lõpuks edestasin neljandat kohta vaid poole punktiga, siis olen pronksiga väga rahul. Pluss on hea meel, et esmakordselt said eestlased kaks medalit.”

Andres Kuusk ütles, et üldiselt jäi ta oma mänguga rahule, sest oli ainult üks päev, mis läks täitsa untsu ja ta mängis alla oma võimete. “Kõige rohkem olen rahul sellega, et ala populaarsus kasvab,” märkis ta.

“Sel aastal oli võistlustest 70 tundi otseülekandeid, millest osa vahendas ka Delfi. See annab kindlasti palju juurde selle ala populaarsusele noorte mängijate ning ka meedia ja sponsorite seas. Eriti hea meel on noorte väga eduka võistluse üle.”

Pentamind on mõttemängude viievõistlus, mille maailmameistrivõistlused toimuvad igal aastal Londonis. Tänavused võistlused toimusid Londonis 19.–27. augustini. Iga päev oli kolm 4-tunnist mängusessiooni, kokku 96 võistlustundi. Iga sportlane mängis alasid, mis talle kõige paremini sobivad, tavaliselt kuni 15 ala. Viievõistluse tulemustesse läheb kirja 5 parimat ala – nende põhjal selgub mõttespordi maailmameister.

Print Friendly, PDF & Email