Noored kotkad seiklesid Rootsimaal

Rootsi eestlaste liidu ja Stockolmi Eesti huvikooli kutsel möödus kolme Saaremaa maleva noore kotka nädal Jönköpingi lähistel Metsakodu laagris.

6.–12. augustini võtsid Kaur Aaso, Rando Nõmm ja Virgo Lootus aktiivselt osa laagri tegemistest, nende tegevus laagris oli suunatud noortele Rootsi eestlastele eri oskuste õpetamisele. Tänu noorte saarlaste julgele pealehakkamisele said laagrilapsed selgeks nii sõlmed kui kompassi. Ei puudunud ka matkaoskuste õpetamine. Kuna tegemist oli saarlastega ehk mererahvaga, siis olid omal kohal vetelpääste ja veeohutuse koolitused.

Laagri juhataja ja Rootsi eestlaste liidu esimees proua Sirle Sööt oli see, kes meid laagrisse kutsus. Noorte missioonil oli kaks eesmärki: näidata, millega tegelevad noorkotkad Eestis. Teine eesmärk oli läbi koostöö saavutada, et ka aastakümnete pärast mäletaksid Eesti juurtega välismaal elavad poisid ja tüdrukud, et on olemas selline riik nagu Eesti.

Toimunud laager oli Rootsi eestlastele juba 69. Analoogsete suvekodulaagritega tehti algust vahetult pärast seda, kui esimesed põgenikud 1944. aastal Ojamaale jõudsid. Isad-emad käisid tööl ja lapsi oli vaja hoida. Selleks moodustasid eesti kogukonnad laagrid, kus lapsed said aega veeta. 2019. aastal toimub suvelaager, mis on ümmarguse numbriga – 70. suvelaager.

Aivar Krusta,
NK Saaremaa malev, mererühma pealik

Print Friendly, PDF & Email