Lõuna-Eestist kolm poodiumikohta

Järjekorras 16. Lõuna-Eesti rallil võitsid saarlased oma masinaklassides kolm poodiumikohta.

Kaheveoliste kuni 1,6 liitrise mootoriga autode EMV6 klassi ja Estonian R2 Challenge arvestuses oli Võrumaa teede parim võistluspaar Roland Poom – Ken Järveoja. Nende järel said teise koha Rasmus Uustulnd – Kauri Pannas (Peugeot 208 R2), kes kaotasid ralli lõpuks Poom – Järveojale 7,7 sekundiga.

“Üldjoontes kulges üsna hästi,” tõdes Rasmus Uustulnd. “Niikaua kuni ilmaolud kuivana püsisid, suutsime liidrikohta hoida. Pärastlõunal tuli kõva vihm ning olud olid kardinaalselt erinevad. Paraku tegime vihma ja libedaga mitu sõiduviga ning andsime väärtuslikke sekundeid ära.”

Lisaks EMV6 klassi teisele kohale said saarlased Läti arvestuses LRC3 ning LRC Junior arvestuses esikoha. “Seega tuleb rahul olla, kuid eks veidike jääb ikka kripeldama, et ei õnnestunud EMV6 esikohta koju tuua,” lausus Uustulnd.

EMV6 klassi ja Estonian R2 Challenge arvestuse esikoht kuulub tänavu reedel Lõuna-Eesti ralli katkestanud Ken Torn –Aleks Leskile.

Kaheveoliste klassi EMV8 (E10) hooaja kuuenda etapi parimad olid Robert Virves – Sander Pruul (Opel Astra).

“Esimene päev oli aeglane ja teine päev hakkasime põhikonkurenti Martin Saart püüdma. Esimesel katsel saime 3 sekundit tagasi, aga järgmisel katsel sai Martin betoonplokile pihta ja lõhkus radika, seega pidi katkestama. Edasi sõitsime juba põhimõtteliselt niisama, keegi ei ohustanud meid,” rääkis Robert Virves.

Klassi teisena lõpetasid Agris Upitis – Andris Spilva (Renault Clio RS), kes jäid võitjatest 4 minuti ja 35,8 sekundi kaugusele. Klassi kolmas koht Kristen Volkov – Erki Eksinile (BMW 318), kes jäid ralli lõpuks klassivõitjatest maha 7 minuti ja 22,3 sekundiga.

Rahvusliku E-rühma klassis EMV9 (E9), kus sõidetakse 1,6 liitrise mootoriga kaheveoliste autodega, võtsid klassivõidu Pasi Tiainen – Matti Ikävalko (Toyota Starlet). 25,5 sekundi kaugusele jäid klassivõitjatest Ivo Kilpis – Artis Cerins (VAZ 2105). Klassi kolmas koht kuulus Lauri Peegel – Anti Eelmetsale (Honda Civic), kes kaotasid 11 sõidetud katse kokkuvõttes klassivõitjatele 8 minuti ja 35,7 sekundiga.

“Lõuna-Eesti ralli oli meie jaoks huvitav, kuna meie klass stardib lõpu poole, siis saime reedel sõita pimedas ning laupäeval paduvihmas. Tehnika pidas vastu ja meil õnnestus saada oma klassi kolmas koht,” ütles Lauri Peegel.

Eesti autoralli meistrivõistlused 2018 saavad lõppakordi Saaremaal, kui 12.–13. oktoobrini sõidetakse järjekorras 51. Saaremaa ralli.

Print Friendly, PDF & Email