Aasta isa sõitis naisega Lõuna-Eesti rallil (1)

Mullu aasta isaks valitud Avo Reimal osales nädalavahetusel Lõuna-Eesti rallil. Volkswagen Golfi kõrvalistmel luges talle kaarti abikaasa Inga Reimal.

”Mõte tuli sellest, et tegeleme aktiivselt Saaremaa ralli ettevalmistusega ja nii sai vaadata kogu seda värki ka võistleja silma läbi,” rääkis Avo Reimal. Tema sõnul ei olnudki neil eesmärk väga kiiresti sõita, vaid nautida ja vaadata, kuidas võistlejad selle kõigega hakkama saavad.

”Kuna ma ise ei ole 9 aastat ralliauto rooli istunud, siis oli korralikult õppimist taas. Enne kui mootoriprobleemid tekkisid, sai juba päris tunde sisse jälle – et võiks nagu võidu sõitma hakata,” tõdes ta.

Naisega koos on Avo varem osalenud ka rahvarallidel. ”Osalesime mitmed aastad päris aktiivselt,” märkis ta. ”Väga hästi sai hakkama, tema taha ei jäänud küll midagi.”

Paraku jäi rallipaari võistlus seekord pooleli kuuendal kiiruskatsel, kuna võistlusautol tekkisid elektroonikaprobleemid ning süüde kadus. ”Juhtus see tegelikult viiendal katsel, aga selle lonkisime vaikselt läbi. Kuuendal katsel me stardist enam väga kaugele ei jõudnud,” nentis Reimal.

Kas tulevikus sellise koosseisuga ekipaaži rajal veel näha saab, ei oska rallimees öelda. ”Hetkel oli see meil selline ühekordne projekt, aga mine tea, kõike võib juhtuda.”

Print Friendly, PDF & Email