Vald hakkab õpilastele kompenseerima erakorteri üürimist

Peatselt algavast õppeaastast hakkab Saaremaa vald maksma õpilastele kompensatsiooni ka erakorteri üürimise korral.

Saare maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Raivo Peeters (fotol) ütles, et eesmärgiks on viia asjad ühtsetele reeglitele. “Me püüame nõuded ühtlustada kõigile Saaremaa valla elanikele – siiamaani oli see valdades väga erinev. Kes maksis transpordi, kes maksis kõik, kes vaid teatud osa,” rääkis Peeters, kelle sõnul ei oleks edaspidi keegi vähem eelistatud.

Kompensatsiooni saavad õpilased, kes elavad Saaremaa vallas ja ei oma võimalust liigelda igapäevaselt kodu ja kooli vahet. Milline on makstava kompensatsiooni suurus, ei osanud Peeters veel öelda. “Meil on siin välja pakutud 70 eurot, aga volikogu peab ütlema, kas see summa jääb. Igatahes on see kõigile sama suur ega sõltu millestki,” märkis ta.

Peetersi sõnul ei ole veel ka täpselt teada, kui paljud õpilased sellist kompenseerimist vajavad.

“Eelnõu on meil olemas, ootame volikogu selle kuu istungi ära ja vaatame, kuidas asjad konkreetselt jäävad,” lisas Peeters ja kinnitas, et kompenseerima hakatakse igal juhul. “Ma olen lapsevanematele öelnud, et majutus otsige igal juhul ära, vald kompenseerib. Järgmises vallalehes septembri algul tuleb seletus kenasti lahti kirjutatult, kõik saavad siis lugeda.”

Print Friendly, PDF & Email